POLSKI DESER Z MUSEM MALINOWYM

0 (0 ocen)

W dzieciństwie kasza manna przyprawiała mnie o gęsią skórkę ale po latach bardzo się do niej przekonałam

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    2 szklanki mleka 3,2 %
    1 łyżka masła
    4 łyżki cukru
    4 płaskie łyżki kaszy manny
    1 szklanka malin
    Listki mięty do dekoracji

Polski deser z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1c59let 1. WYKONANIE
    Mleko wlewamy do garnka dodajemy 2 łyżki cukru i 1 łyżkę masła zagotowujemy często mieszając jak mleko zacznie wrzeć dodajemy powoli kaszę mannę , energicznie mieszamy i gotujemy 5 minut , zdejmujemy z ognia .
    Masę z kaszy przelewam do sylikonowych foremek na babeczki i jak zupełnie wystygną wkładam do lodówki na około 1 godzinę
    W tym czasie maliny przekładam do kielicha blendera , wsypuję 2 łyżki cukru i miksuję aż powstanie mus.
    Gotowe babeczki z kaszy mannej wykładana talerzyki spód wykładam listkami mięty a na wierzch za pomocą małej łyżeczki kładę przygotowany mus malinowy. Wkładam do lodówki na 15 minut przed podaniem . Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy