Polewka z serem białym i ziemniakami

4.48 (158 ocen)

  • 30 min

Przepis stary jak świat. Tę zupę gotowała już moja prababcia, przepis na nią przechodzi w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 litra serwatki pozostałej po robieniu sera
    pół szklanki kwaśnej śmietany lub kwaśnego mleka
    3/4 szklanki mleka słodkiego
    2 duże płaskie łyżki mąki
    mała łyżeczka soli
    kostka białego sera
    kilka ugotowanych ziemniaków
Wystaw ocenę:

4.48 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy Polewa

Polewka z serem białym i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serwatkę podgrzać, do bardzo gorącej dodać mąkę rozrobioną w mleku mąkę oraz śmietanę, doprawić solą. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i białym , pokruszonym serem

Porady

Należy uważać przy podgrzewaniu serwatki , żeby się nie zagotowała, ponieważ zważy nam się śmietana.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować