Polędwiczki z grilla podawane na plackach z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki podsmażamy na oleju rydzowym, doprawiamy suszoną
śliwką. Owijamy boczkiem i w tej postaci grillujemy. Czekamy aż
mięsko się zarumieni i nabierze jednolitej konsystencji z boczkiem.
Placuszki: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić,
odstawić, aż puści wodę. Ser feta zetrzeć na tej
samej tarce, koperek posiekać. Wycisnąć i odsączyć cukinię, a
następnie połączyć z serem, koperkiem i bułką tartą lub kaszą
manną. Doprawić pieprzem. Wyrobić jednolitą masę i formować małe
płaskie placuszki, ok. 4 -5 cm średnicy. Obtoczyć w mące i
delikatnie ułożyć na foli aluminiowej.Piec na grillu aż będą złoto
- brązowe.
Na placuszki nałożyć polędwiczki, wzbogacić dodatkami i gotowe!
Porady
Cukinie możesz też posolić i odstawić na 2-3h - ładnie się odwodni
Komentarze