Polędwiczki z mintaja ze szpinakiem

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Pyszne połączenie ryby sera i szpinaku. Wymyślone na poczekaniu. Przepyszne :)

  • 60 min

Składniki:

  • 3 polędwiczki z mintaja
    3 plasterki żółtego sera
    1 średnia cebula czosnkowa
    450G szpinaku
    ok. 200G śmietany 18%
    Pieprz cytrynowy
    Pieprz czarny mielony
    Sól
    Masło i olej do smażenia
    1 jajko
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Polędwiczki z mintaja ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić i natrzeć pieprzem cytrynowym.
  • 2. Posiekać drobno cebulkę. Na patelni roztopić masło, dodać cebulkę (trochę zostawić do ryby) i zeszklić.
  • 3. Następnie dodać szpinak, mieszać co jakiś czas do póki się nie rozmrozi. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę, tak by szpinak był dość gęsty. Przyprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
  • 4. Na głębokim talerzu rozbełtać jajko, na płaski nasypać bułkę tartą. Opanierować rybę - pierw w jajku, następnie w bułce. Rozgrzać olej i smażyć rybę na małym ogniu.
  • 5. W międzyczasie na malutki ogień wstawić szpinak, co jakiś czas mieszając. Gdy rybę odwrócimy na drugą stronę położyć na każdym kawałku ser żółty, a na to cebulkę. Przykryć do momentu roztopienia się sera.
  • 6. Podajemy z ziemniakami.
    Smacznego! :)

Porady

Rybę przyprawić tylko i wyłącznie pieprzem cytrynowym Wszystko smażyć na małym ogniu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakowało Ci to danie, spróbuj też innych naszych przepisów z mintajem. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować