Polędwiczki w boczku

4.49 (164 ocen)

Kruche mięso, wędzony boczek, ser i miodowo-musztardowa marynata tworzą spójną, wzajemnie uzupełniającą się całość.

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    200g boczku wędzonego w plastrach
    150g żółtego sera
    3 łyżki ostrej musztardy
    2 łyżeczki miodu
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki majeranku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki oczyszczamy, kroimy na plastry o szerokości około 1 cm.
  • 2. Miód, musztardę i przyprawy mieszamy ze sobą, w marynacie umieszczamy polędwiczki, odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.
  • 3. Każdy kawałek polędwiczki owijamy kawałkiem plasterka żółtego sera i wędzonym boczkiem.
  • 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować