Polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami i papryką

4.5 (162 ocen)

Pyszna soczysta a zarazem delikatnie ostra Polecammmmm :-)

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa waga ok.400g
    kilka suszonych pomidorów
    3 kolorowe papryki (zielona,czerwona,żółta) po kawałku
    olej do smażenia
    przyprawy wg.uznania
    sól,pieprz młotkowany z kolendrą
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Polędwiczka faszerowana suszonymi pomidorami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki i pomidory kroimy w kostkę.
  • 2. Polędwiczkę myjemy i osuszamy.
  • 3. Długim nożem nacinamy głęboką kieszeń i wypełniamy naprzemian papryką i pomidorami.Dociskając np. końem łyżki drewnianej.
  • 4. Końcówkę polędwiczki związujemy nicią. Gotową delikatnie oprószamy solą i obtaczamy solidnie w pieprzu z kolendrą.
  • 5. Obsmażamy z wszystkich stron na rogrzanym oleju żeby zamknąć jej pory.
  • 6. Następnie przekładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego olejem i pieczemy w 180*C przez 20 minut od czasu do czasu ją obracając.
  • 7. Wyjmujemy i dajemy jej chwilkę odpocząć. Po tym czasie kroimy w plastry polewamy ulubionym sosem i podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Ja polałam ją sosem (tłuszczem) jaki się wytworzył podczas pieczenia :-)
    Smacznego . . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Polędwica wieprzowa Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować