Polędwiczka z pomidorami i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z fasolki odcinamy koncówki,myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,odcedzamy -studzimy i kroimy na drobniejsze kawałki
2.Umytą,osuszoną polędwiczke kroimy w plastry ok.1,5cm, delikatnie rozbijamy dłonią.
Każdy kawałek mięsa solimy,oprószamy pieprzem i papryką.
3.W rondlu,lub w głębszej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso razem z pokrojoną w piórka cebulą.Smażymy całość do lekkiego zwiędniecia cebuli.
4.Następnie dodajemy,fasolkę, pomidory z puszki,doprawiamy jeszcze solą,maggi,mieszamy.Dorzucamy natkę pietruszki i jeszcze całość chwilę podgrzewamy i gotowe.
Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionym makaronem np. spaghetti.
Smacznego :)
Komentarze