Polędwica z papryką i kandyzowanym imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytą paprykę kroimy w paski a potem na ok. 1 cm.cząstki.
Na rozgrzanej patelni prażymy papryki w proszku ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oliwę. Wszystko szybko obsmażamy , ciągle mieszając.Po chwili dodajemy drobno pokrojoną paprykę i stale mieszając stopniowo dolewamy bulion. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykrywką 5 min.
W tym czasie oczyszczoną polędwicę kroimy w dość cienkie plasterki .
Polędwicę wykładamy na patelnię z rozgrzamym olejem i smażymy ok. 2 minuty z każdej strony..Delikatnie solimy i pieprzymy.
2.Na patelnię z mięsem wylewamy bulion z uduszoną papryką.
Wszystko gotujemy jeszcze pod przykryciem do miękkości mięsa.
Na 5 minut przed końcem dodajemy drobno pokrojony imbir kandyzowany.
Komentarze