Polędwica z tuńczyka z kiszoną kapustą i zieleniną

0 (0 ocen)

Smaczna rybka z dobrymi i zdrowymi zielonymi dodatkami.

Składniki:

  • Składniki dla dwóch osób:

    polędwica z tuńczyka 25 dkg - 2 plastry
    rukola garść
    natka pietruszki posiekana 2 łyżki
    koperek posiekany 2 łyzki
    olej rzepakowy 4 łyzki
    oliwa z oliwek extra 1,5 łyzki
    marchewka mała
    kapusta kiszona 20 dkg
    por 1/3 sztuki
    sól do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica Ryba

Polędwica z tuńczyka z kiszoną kapustą i zieleniną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę myjemy i osuszamy. Solimy i pieprzymy z dwóch stron.
  • 2. Kiszona kapustę siekamy, dodajemy startą marchewkę, posiekany koperek, posiekany por, solimy i pieprzymy, polewamy oliwa z oliwek i dokładnie mieszamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i nakładamy polędwicę. Smażymy dokładnie po 2 minuty z każdej strony. Przekładamy na talerz.
  • 4. Polędwiće z tuńczyka podajemy z surówka z kiszonej kapusty. Posypujemy listkami rukoli i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować