pole ryżowe

4.5 (181 ocen)

  • Łatwy

Pole ryżowe to szybkie i smaczne danie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż w torebce: 4 sztuki
    - pieczarki pokrojone w plasterki: 1 kilogram
    - cebula pokrojona w plasterki: 4 sztuki
    - skrzydełka z kurczaka: 1 kilogram

    - woda: 4 szklanki
    - koncentrat pomidorowy: 1 sztuka
    - kostki rosołowe: 2 sztuki
    - pół kostki margaryny: 125 gramów
    - czosnek/ząbki: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pole ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż wsypujemy do blaszki wyłożonej folią . Na ryż układamy pieczarki, na pieczarki cebule. Całość zalewamy zalewą. Na wieszchu układamy doprawione skrzydełka z kurczaka. Wieszch możemy posypać żółtym serem. Blaszke wkładamy do nagrzanego kiekarnika na około półtotej godziny. Temperatura pieczenia 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Skrzydełka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować