1.MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM,CUKREM WANILIOWYM,DODAĆ ŻÓŁTKA,A NA KOŃCU MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.CIASTO WYŁÓŻ DO 2 BLASZE JEDNAKOWEJ WIELKOŚĆI 30X25.UBIĆ BIAŁKA Z CUKREM KRYSZTAŁEM NA SZTYWNĄ PIANĘ I RÓWNOMIERNIE ROZŁOŻYĆ NA POWIERZCHNI OBU PLACKÓW.JEDEN POSYPAĆ MIGDAŁAMI ,A DRUGI ORZECHAMI POCIUPANYMI.PIEC W 180 ST PRZEZ 20-25MIN.
BISZKOPT ORZECHOWY:
BIAŁKA Z CUKREM UBIJ NA SZTYWNO,DODAJ ŻÓŁTKA,NASTĘPNIE DELIKATNIE WYMIESZAJ Z MĄKĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA,ORZECHAMI,BUŁKĄ TARTĄ.WYLEJ DO BLASZKI 30X25.PIEC OKOŁO 20 MIN
W 180ST.
JABŁKA OBRAC,ZETRZEĆ I PODDUS NA MAŚLE.DO USMAŻONYCH DODAJ SYPKĄ GALATRETKĘ I DOKŁADNIE WYMIESZAJ.
Z MLEKA ODLEJ 1 SZKL I WYMIESZAJ MĄKI,BUDYŃ,ŻÓŁTKA.POZOSTAŁE MLEKO ZAGOTUJ Z CUKRAMI I UGOTUJ BUDYŃ.MASŁO UTRZYJ I DODAWAJ PO ZIMNEGO ŁYZCE KREMU.
PRZEŁOŻENIE CIASTA:
CIASTO Z ORZECHAMI-MASA JABŁKOWA-BISZKOPT ORZECHOWY-POWIDŁO -KREM-CIASTO Z MIGDAŁAMI.
Komentarze