Podsmażana kiełbasa inaczej

4.5 (181 ocen)

  • 10 min

Sposób na szybką kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • -pieczarki
    -papryka
    -cebula
    -kiełbasa
    -przyprawy (np. sól, pieprz, zioła prowansalskie)
    -masło
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Podsmażana kiełbasa inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i pokrojone na ćwiartki pieczarki podsmażamy na maśle. Po odparowaniu wody dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę i cebulę w półplasterkach. Gdy wszystko będzie zrumienione i miękkie dorzucamy kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Smażymy do uzyskania ulubionego efektu. Po zdjęciu z ognia przyprawiamy do smaku.

Porady

Podawać ze świeżym pieczywem. Dodając ugotowany ryż, uzyskamy bardziej sycącą potrawę obiadową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować