Podwójnie czekoladowa rolada z malinami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Czego można chcieć więcej,czekoladowy krem i maliny,pycha.

  • 60 min

Składniki:


  • Biszkopt kakaowy
    jajka 5 szt
    cukier 5 łyżek
    maka pszenna 3 łyżki
    kakao 2 łyżki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    Krem czekoladowy
    1 kostka margaryny
    jajka 4 szt
    cukier 1 szkl
    czekolada gorzka 1 szt
    kakao ciemne 3 łyżeczki
    maliny
    jeżyny
    czekoladowa posypka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Podwójnie czekoladowa rolada z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem; Jajka ubić z cukrem na parze na puszystą masę i zdjąć. Do ciepłej masy dodać startą na drobnych oczkach czekoladę i przesiane przez sitko kakao. Mieszać łyżką do rozpuszczenia czekolady i odstawić do wystudzenia.Margarynę utrzeć do białości i stopniowo dodawać zimną masę czekoladową. Biszkopt-Białka ubić na sztywno dodać cukier,żółtka i ubijamy tak długo aż masa będzie sztywna.Mąkę przesiać z proszkiem i kakao przez sitko dodać do masy jajecznej i wymieszać powoli drewnianą łyżką.Masę wylać na blachę z brzegami wyłożoną papierem do pieczenia.Piec około 25 min w 170 st.Po wyjęciu ciepły biszkopt zwinąć w roladę i owinąć bawełnianym ręcznikiem.Pozostawić do całkowitego wystudzenia. 2/3 kremu rozsmarować na biszkopcie,ułożyć przez całą długość rolady maliny i jeżyny i zwinąć. Całą roladę posmarować i udekorować odłożonym kremem górę.Ułożyć na przemian maliny i jeżyny,obsypać czekoladową posypką.Odłożyć do stężenia kremu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować