Poduszeczki z serem i budyniem

4.49 (198 ocen)

Przekąska dla leniwych gdyż jest prosta i szybka w przygotowaniu:)

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    1 op. ulubionego budyniu z cukrem ( ja zastosowałam śmietankowy ) + mleko do ugotowania
    25 dag twarogu półtłustego
    cukier
    jajko
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Poduszeczki z serem i budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Poduszeczki  z serem i budyniem 1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 st.C

    Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.

    Twaróg z dodatkiem cukru ( słodkość zależy od nas) rozdrabniamy w miseczce.

    Ciesto francuskie rozwijamy, dzielimy na pół i wycinamy prostokąty.

    Na jednej części na środku prostokątów wykładamy twaróg, a na drugiej budyń.

    Zlepiamy boczki tworząc poduszeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

    Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem. Całość zapiekamy ok.15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować