Podudzie z piekarnika

4.84 (195 ocen)

bardzo smaczny obiad

Składniki:

  • 1 kilogram podudzia z kurczaka
    4 łyżki przyprawy do kurczaka
    4 łyżki maggi w płynie
    3 łyżki oleju rzepakowego
    5 ząbków czosnku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.84 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzie z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Olej wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawą do kurczaka, maggi w płynie i pieprzem. Przygotowaną mieszanką polać podudzie z kurczaka. Dobrze razem wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie podudzie z kurczaka przełożyć do worka do pieczenia. Dobrze związać. Piec w piekarniku 1 godzinę w 200 st C. Najlepiej smakują z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować