Pomidory na zimową zupę

4.5 (179 ocen)

szybki przecier z pomidorów na zupę

Składniki:


  • 1,5 kg pomidorów ( u mnie żółte i czerwone )
    3 ząbki czosnku
    sól do smaku
    pieprz czarny do smaku
    2 łyżki cukru

Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pomidory na zimową zupę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć, pokroić na kawałki. Czosnek obrać, opłukać. Pokrojone pomidory wkładać z czosnkiem partami do wysokiego naczynia i dokładnie zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem i wymieszać. Pomidorami napełnić wyparzone słoiczki, zakręcić zakrętkami i wstawić do garnka z wodą. Pasteryzować 30 minut. potem wyjąć słoiki, wystudzić i odstawić w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować