Pomidory faszerowane sałatką z makreli

0 (0 ocen)

Mąż był zaskoczony, że w pomidorze może się zmieścić tyle różności, i że całość może być tak pyszna

Składniki:

  • Kilka pomidorów – ilość zależna od ich wielkości
    SAŁATKA:
    1 średnia wędzona makrela
    1/4 czerwonej papryki
    1/4 białej papryki
    3 jajka
    mała cebulka cukrowa
    kopiasta łyżeczka posiekanego koperku
    sól
    pieprz
    2 łyżki majonezu

Pomidory faszerowane sałatką z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać i pokroić w kosteczkę.
    Pomidory umyć, osuszyć, ściąć „piętki” od strony ogonków, delikatnie wydrążyć łyżeczką miąższ (można go wykorzystać do innej potrawy).
    Mięso ryby oddzielić od kręgosłupa, dokładnie oczyścić z ości, podzielić na kawałki.
    Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę.
    Cebulę i opłukany koperek posiekać.
    Wszystkie składniki sałatki wymieszać w misce z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Wnętrza pomidorów oprószyć solą, wypełnić sałatką ugniatając ją łyżeczką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy