Pomidorowo-drobiowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Można ją podać również na rodzinne spotkania.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 50 dag filetów z kurczaka
    ● 4 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● pomidor
    ● czerwona cebula
    ● kostka rosołowa
    ● ostra mielona papryka
    ● sól, pieprz

Pomidorowo-drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i zalewamy
    rozpuszczoną we wrzątku
    kostką rosołową. Gotujemy
    do miękkości. Wyjmujemy
    i osączamy.
    Kroimy w kostkę.
  • Pomidorowo-drobiowa 2. Cebulę obieramy
    i drobno siekamy.
    Pomidora myjemy,
    osuszamy i kroimy
    w małą kostkę. Dodajemy
    z cebulą
    i koncentratem pomidorowym
    do
    mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dokładnie
    mieszamy. Wkładamy
    do lodówki na ok. 30 minut.

Porady

Jeżeli pasta jest za sucha, należy wlać ok. 50 ml soku pomidorowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy