Pomidorowe rozety

0 (0 ocen)

  • 8 min

Pyszna przekąska pomidorowa

  • 8 min

Składniki:

  • średnie pomidorki -4 szt
    majonez -3 łyżki
    kiełbasa cienka - 100 g
    ogórki w kurkumie lub kwaszone -2 szt

Pomidorowe rozety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorowe rozety 1. Pomidory umyć, osuszyć,nadkroić ale nie do końca na kilka części.
  • Pomidorowe rozety 2. Kiełbasę pokroić w cienką kosteczkę
  • Pomidorowe rozety 3. Ogórki kroimy też w cieniutką kosteczkę.
  • Pomidorowe rozety 4. Na spód pomidorów kładziemy łyżeczką kiełbasę i w rozcięte rozety pomidorów.
  • Pomidorowe rozety 5. Na kiełbasę układamy ogórki,lekko dociskamy łyżeczką.
  • Pomidorowe rozety 6. Majonez włożyć do szprycki,takiej do zdobienia tortów. Wyciskać majonez z góry pomidorów,i miejsca rozciętych rozet.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy