Pomidorowa zupa zabielana śmietaną

4.45 (170 ocen)

Pyszna pomidorowa zupka zabielana śmietaną z dodatkiem szerokich wstążek makaronu. Taką zupkę robił mój Dziadek, jej smak pamiętam do dzisiaj. Moja zupka też pyszna ale niestety nie tak pyszna jak Dziadka.

Składniki:

  • 2 l bulionu
    2 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego
    2 listki laurowe
    sól z pieprzem
    1/2 dużego kubka śmietany 18 %
    2-3 łyżki mąki pszennej
    natka pietruszki
    makaron Czaniecki gniazdko 1
Wystaw ocenę:

4.45 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa zupa zabielana śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy i listki laurowe, zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru i dodać do zupy, doprawić do smaku solą z pieprzem, zagotować. Na koniec dodać łyżkę posiekanej natki. Makaron ugotować i podawać ze zupką, na wierzchu posypać jeszcze odrobiną posiekanej natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować