Pomidorowa z ryżem

0 (0 ocen)

.Najbardziej lubię pomidorową przygotowaną na domowym przecierze pomidorowym i taką właśnie wam prezentuję

Składniki:

  • 1 korpus z kurczaka
    1 udko z kurczaka
    800 g przecieru pomidorowego
    2 marchewki
    kawałek selera
    kawałek pora
    natka pietruszki
    3-4 łyżki smietany 30%
    2 torebki ryżu
    pieprz
    sól

Pomidorowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy,zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.Zdejmujemy powstałe szumowiny i dodajemy umyte i obrane warzywa.Wszystko gotujemy na małym ogniu do czasu,aż mięso będzie miękkie.Wyjmujemy mięso i warzywa.Dodajemy do wywaru pomidory.Jeśli nie posiadamy domowego przecieru,możemy użyć pomidorów z puszki.Gotujemy z przecierem jeszcze około 10 minut.Zabielamy śmietaną,doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Możemy użyć śmietany np 12% ale ja uważam,że z 30% smakuje najlepiej.Marchewką kroimy w plasterki dorzucamy do zupy.Przed podaniem posypujemy posiekaną natka pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy