POMIDOROWA z pulpetami

0 (0 ocen)

Lekka i co najważniejsze zdrowa!

Składniki:

  • 1 litr soku pomidorowego
    włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por
    250g mięsa mielonego z indyka
    jajko
    sól, pieprz, kucharek
    natka pietruszki
    łyzka mąki
    2 łyżki smietany
    makaron lub ryż jako dodatek

Pomidorowa z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę gotujemy w litrze wody, nastepnie wlewamy sok pomidorowy.
    Do mięsa mielonego dodajemy jajko i przyprawy, formujemy małe pulpeciki i wrzucamy do wywaru. Gotujemy ok. 15 min, zaprawiamy maką i smietaną. Przyprawiamy i dodajemy natkę pietruszki. Podajemy z ryżem lub makaronem.

Porady

Dla urozmaicenia smaku warto dodać lubczyk.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy