Pomidorowa z nutą oregano

5 (155 ocen)

  • 40 min

Jest to ulepszona wersja pomidorowej, oregano i świeże pomidory powodują, że czujemy w niej włoski akcent.

  • 40 min

Składniki:

  • 2,5 l wody
    4 pomidory
    2 ziemniaki
    2 marchewki
    1 korzeń pietruszki
    koncentrat pomidorowy
    mały jogurt naturalny kremowy
    2 garści makaronu świderka
    lubczyk, oregano, kostka rosołowa, sól, pieprz, magi
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa z nutą oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki pokroić w kostkę, pietruszkę i 1 marchewkę w słupki, pomidory na ćwiartki (można obrać je ze skórki). Warzywa zalać wodą, jak zaczną się gotować dodać kostkę rosołową.
  • 2. Jak ziemniaki będą miękkie, dodać startą na grubych oczkach drugą marchewkę. Dodać lubczyk, sól, pieprz i magi. Całość gotować jeszcze ok 10 minut.
  • 3. Jogurt rozrobić z koncentratem i wodą, dobrze rozmieszać, wlać do gotującej się zupy. Dodać ok. łyżeczkę oregano (według gustu). I gotować jeszcze przez chwilkę. Makaron ugotować osobno i dodać do zupy już po ugotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować