Zupa pomidorowa z fetą

5 (145 ocen)

  • 30 min

zupa jest przepyszna i błyskawicznie się ją robi.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 litr wywaru drobiowo-warzywnego
    -1 puszka krojonych pomidorów
    -1 szkl. mleka
    -1 łyżka mąki
    -300g sera typu feta (ja używam ziołowego)
    -sól
    -pieprz
    -1 łyżeczka bazylii
    -1 łyżeczka ziół prowansalskich
    -0,5 łyżeczki cukru
    -3 ząbki czosnku -ulubiony drobny makaron
    -2 łyżki mocnego koncentratu pomidorowego
    -natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory miksujemy z koncentratem pomidorowym i czosnkiem w malakserze. Dodajemy do gorącego bulionu i zagotowujemy
  • 2. 200g sera feta miksujemy z mąką, mlekiem,i 3 chochelkami wrzącej zupy. Mieszamy z zupą i ponownie zagotowujemy doprawiamy przyprawami do smaku( przy doprawianiu próbujemy, gdyż feta jest słona i łatwo przesadzić z solą).
  • 3. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Porcję makaronu zalewamy zupą i posypujemy pozostałą fetą pokrojona w kostkę oraz drobno pokrojoną natką pietruszki. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować