Pomidorowa na wędzonce

4.47 (203 ocen)

  • 50 min

Aromatyczna z nutką wędzonki:)

  • 50 min

Składniki:

  • żeberka wędzone 3 szt
    porcja rosołowa 1 szt
    cebula 1/2 szt
    marchew 2 szt
    por 1/2 szt
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    śmietana 2-3 łyżki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (203 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa na wędzonce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka i porcję rosołową opłukać, zalać wodą ok3l, postawić do gotowania. Marchew obrać umyć i dodać do zupy. Posolić. Por oczyścić i opłukać razem z natką pietruszki dodać do zupy. Cebulę obrać, opiec na suchej patelni i dodać też do zupy. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i razem pogotować. Można też dodać śmietanę i można też dodać obrane z kości mięso. Podawać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Marchewka Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować