Pomidorowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smak pomidorowej zawsze pysznie smakuje.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bulion: 2 litry
    - wołowina: 35 dekagramów
    - kasza jęczmienna: 200 gramów
    - marchew: 1 sztuka
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - pomidory: 3 sztuki
    - koncentrat pomidorowy: 180 gramów
    - natka pietruszki: 4 łyżeczki
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę zalałam w garnku bulionem, ugotowała.
  • 2. Z wywaru odłożyłam ugotowane mięso, a następnie dodałam zmiksowane pomidory, razem z marchewką gotowałam wywar 5 minut, następnie zaprawiłam koncentratem pomidorowym, dodałam ugotowaną kaszę jęczmienną, przyprawiłam pieprzem i solą, dodałam posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszałam składniki, a następnie gotowałam jeszcze 20 minut na małym ogniu.
  • 3. Zupę udekorowałam marchwią i porem pokrojonym w paski, jabłkiem z dodatkiem kilku kropel ketchupu, a na środku ułożyłam jeden talarek z marchewki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować