Przepiękna i oryginalna a zarazem jadalna dekoracja stołu. Na ostatnim spotkaniu rodzinnym zrobił furorę . Bukiet pomidorków zniknął ze stołu zbyt szybko
Średni
Składniki:
- pomidorki koktajlowe: 1 opakowanie
- serek kanapkowy CZOSNKOWY: 200 gramów
- liście pietruszki do dekoracji: 1 pęczek
- patyczki do szaszłyków: 1 opakowanie
Pomidorowy bukiet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidorki myjemy. Odcinamy górną część mniej więcej na wysokości 1/4 - 2/3 wysokości pomidorka. Ze środka bardzo delikatnie żeby nie zniekształcić nie nie "zmiętosić" pomidorka usuwamy miąższ.
Na patyczek do szaszłyków nabijamy umyty listek pietruszki, na niego pomidorka (nabijamy w miejscu po szypułce). Do wewnątrz pomidorka wkładamy serek kanapkowy.
Tak przygotowany bukiet układamy w małym wazoniku, możemy udekorować jeszcze liśćmi kopru, szczypiorku lub natki.
Rewelacyjnie wyglądająca przekąska. Trochę pracochłonna ale efekt i opinia gości wynagradzają trud.
Polecam
Komentarze