Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem i pistacją

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis podpatrzony w jednym z programów Laury Calder wydaje się być jednym z tych idealnych. Jest bardzo szybki i mało pracochłonny, lekki i powoduje niedosyt przed daniem głównym.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pomidorki koktajlowe: 20 sztuk
    - serek kozi: 1 opakowanie
    - pistacje: 10 sztuk
    - anchois fileciki: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Przystawki Ser

Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem i pistacją - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem i pistacją 1. Pomidorki myjemy, za pomocą noża odcinamy jedną z końcówek, a następnie wydrążamy, łyżeczką lub nożem pozbywając się miąższu.
  • 2. Serek kozi w miseczce delikatnie mieszamy, nadając mu swobodną konsystencję, w razie potrzeby zaś solimy lub pieprzymy. Jeśli tak jak i my lubicie ostre smaki, dodajcie do serka dwa fileciki anchois. Masę serową umieszczamy w szprycy lub zwykłym foliowym woreczku z odciętym rogiem. Napełniamy pomidorki serkiem, po czym dekorujemy je połówką pistacji.
  • 3. Podajemy po kilku minutach pobytu dania w lodówce, gdy smaki się przegryzą. Idealnym dopełnieniem przystawki będzie niewielka lampka schłodzonego Chardonnay. Gdy takim zestawem przyjmujemy gości, są tak zachwyceni, że komplementować będą każde kolejne danie.

    Życzymy smacznego,
    Mr. & Mrs. Sandman
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pistacje Pomidorki koktajlowe Serek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować