Pomarańczowy dorsz

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki, prosty i dietetyczny obiad. Kalorii nam nie przybędzie na pewno. Polecam bo ryba jest delikatna i bardzo smaczna.

  • 30 min

Składniki:

  • 7 kawałków filetu z dorsza
    1 cebula
    sól, pieprz
    1 łyżeczka majeranku
    przyprawa do ryb
    3 łyżki soku z pomarańczy
    1 pomarańczo całe
    6 różyczek brokuła

Pomarańczowy dorsz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałki dorsza przekładam do pojemnika, solę, pieprzę, dodaję majeranek, przyprawę do ryb.Cebule obieram i kroję w kostkę. Dodaje do ryby, polewam sokiem z pomarańcza. Kawałki ryby dokładnie obtaczam w marynacie i wkładam do lodówki na noc. Na drugi dzień wyjmuje z marynaty i przekładam do naczynia do zapiekania. Układam plastry pomarańcza. Zapiekam 15 minut temp 200 stopni . Podaję z brokułem ugotowanym aldente.

Komentarze

Podobne przepisy