Pomarańczowiec z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj biszkopt kakaowy. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodaj po jednym żółtku,
oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem. Przełóż na blachę o wymiarach 25 na 40 cm. Piecz 30 min w
temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu przekrój na dwie części.
2.Przygotuj biszkopt jasny.Białka ubij z cukrem na sztywna pianę. Dodaj po jednym żółtku,
oraz mąkę wymieszaną z mąką i i proszkiem do pieczenia. Przełóż na blaszkę o wymiarach 25 na 40 cm. Piecz 15 min w
temperaturze 180 stopni.
3.Ugotuj budyń na soku, wystudź. Masło utrzyj , dodając wystudzony
budyń, syrop, spirytus oraz cukier puder.
4.Jabłka obierz , zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Masło rozgrzej ,
dodaj jabłka, duś około 15 minut. Dodaj suche galaretki, dokładnie
wymieszaj i jeszcze chwilę podsmażaj .
5.Płaty ciasta przełóż masą pomarańczową i jabłkową.
Komentarze