Pomarańczowe ciasteczka z migałami i suszonymi ananasami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciasteczka z białą czekoladą, suszonymi ananasami i migdałami o pomarańczowym smaku.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - masło: 55 gramów
    SKóRKA Z 1 POMARAńCZY:
    - soda oczyszczona: 0.25 łyżeczki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - jogurt naturalny: 0.33 szklanki
    - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - czekolada biała: 50 gramów
    - ananasy suszone: 3 łyżki
    - płatki migdałów: 3 łyżki

Pomarańczowe ciasteczka z migałami i suszonymi ananasami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić. Wymieszać ze skórką. Dodać sodę, cukier i jogurt. Zmiksować na gładką masę. Stopniowo dodawać mąkę i miksować.
  • 2. Czekoladę, ananasy i migdały posiekać. Dodać do ciasta i wymieszać.
  • 3. Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 180 stopni. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 10-12 minut. Z podanych składników wyszło ok. 25 ciastek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy