Pomarańczowa babka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Smaczna i bardzo aromatyczna.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka tortowa: 0.5 kilograma
    - margaryna: 25 dekagramów
    - cukier: 20 dekagramów
    - proszek do pieczenia (mały): 1 sztuka
    - jajka: 4 sztuki
    - świezy sok pomarańczowy: 0.5 szklanki
    - skórka otarta z pomarańczy: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta

Pomarańczowa babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami, dodać mąkę, proszek i sok na końcu otartą skórkę, dobrze wymieszać. Piec około 60 min w temperaturze 180, po upieczeniu dowolnie dekorować .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy