Pomarańczowa chałka

0 (0 ocen)

Taką chałkę przygotowałam mojej córeczce na śniadanie. Bardzo jej smakowała bo pachniała pomarańczami.

Składniki:

  • 3 kromki chałki
    pomarańcza
    3 łyżki masła
    serek homogenizowany
    cynamon

Pomarańczowa chałka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańczę wymyć, osuszyć i zetrzeć skórkę na tarce o małych oczkach. Wymieszać z 3 łyżkami miękkiego masła. Cząstki pomarańczy oczyścić z błonek i zostawić do dekoracji. Kromki chałki posmarować masłem pomarańczowym z obu stron i zrumienić na patelni na małym ogniu. Podawać z serkiem homogenizowanym i cząstkami pomarańczy. Można posypać cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy