Pomysł na kapustę z patelni

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Taki był plan, by zrobić bigos... ale wyszło coś lżejszego, szybszego i smacznego!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • *pół główki średniej kapusty, posiekanej oczywiście
    * 100 g boczku (kupiłam w plastrach, zawsze to szybciej) pokrojonego drobno
    * 100 g kiełbasy wiejskiej wędzonej pokrojonej w kostkę
    * średnia marchew starta na drobnych oczkach tarki
    * pół szklanki wody
    * przyprawy - kilka listków laurowych, kilka ziaren ziela angielskiego, słodka i ostra papryka, kolendra mielona - solidne szczypty, łyżeczka przyprawy do bigosu
    * sól i pieprz
    * łyżka koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pomysł na kapustę z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej patelni, na małym ogniu, wytopiłam nadmiar tłuszczu z kiełbasy i boczku i odlałam. Do podsmażonych mięsnych kąsków dodałam posiekaną kapustę, marchew, przyprawy, posoliłam, dodałam pieprzu świeżo mielonego i podlałam częścią przygotowanej wody, wymieszałam i pod przykryciem dusiłam około godziny.
  • 2. Często mieszałam i w miarę potrzeb podlewałam wodą. Pod koniec, gdy kapusta zmiękła, dodałam koncentrat pomidorowy podusiłam jeszcze 5 minut i gotowe!
    Podane z pieczywem i odrobiną koperku!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować