Pizzowe Kokardki z Kremowym Nadzieniem Mięsno- Pieczarkowym i z Pomidorkami Koktajlowymi

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Przepyszne ciasto pizza z dodatkiem nadzienia na bazie serka topionego z pieczarkami i kurczakiem, dodatkowo pomidorki koktajlowe, a to wszystko zawinięte w kokardkę.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,6kg mąki pszennej
    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    60g drożdzy rozpuszczonych w ok 300ml ciepłej wody

    Nadzienie:
    podwójny filet z kurczaka
    cebula
    sos sałatkowy włoski (proszek)
    300g pieczarek
    100-150g serka topionego (z ziołami lub szczypiorkiem)
    1 łyżeczka przyprawy do pizzy
    20 pomidorków koktajlowych
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Pizza

Pizzowe kokardki z kremowym nadzieniem mięsno- pieczarkowym i z pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-103wg5a 1.
    Ciasto:
    Mąkę przesiać do miski, dodać sól i olej. Wlać przygotowany rozczyn drożdży, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką, a następnie wyrobić ręką. Spłaszczoną kulę ciasta odstawić pod przykryciem na ok 1h.
  • image-1s4gjdd 2. Nadzienie:
    Mięso oczyścić, pokroić w drobną kostkę i obsypać sosem włoskim. Posolić. Wymieszać dokładnie i odstawić na 20min. Pokrojoną w półplastry cebulę wrzucić na rozgrzany olej. Gdy będzie miękka dodać mięso i dusić do miękkości . Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki, wrzucić na odrobinę oleju, obsypać przyprawą do pizzy i smażyć do odparowania wody. Dodać serek i stopić go w pieczarkach, można podlać wodą (ok. pół szklanki), by nie zrobiła się gęsta klucha, a sos był lekko płynny.
    Gdy mięso i pieczarki będą gotowe, połączyć ze sobą, zagotować i wrzucić pomidorki przekrojone na połówki. Wymieszać i trzymać na palniku ok 2min. Wystudzić.
  • image-1aiwymv 3. Wykonanie:
    Piekarnik nagrzać do ok. 230*C.
    Ciasto podzielić na części, rozwałkować każdą z nich formując "owal". Nakładać farsz , zostawiając wolne brzegi i środek. Zlepiać i formować kokardkę. Na środku owinąć cienkim pasmem ciasta , tak by całość wyglądała jak "kokardka"
    Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok 20min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować