Pizzerinki fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy ciasto. - PRZESIANĄ MĄKĘ MIESZAMY Z OLIWĄ, SOLĄ, OREGANO I CUKREM ORAZ POŁOWĄ SZKLANKI MLEKA. DRUGĄ POŁOWĘ MLEKA PODGRZEWAMY DELIKATNIE. DO CIEPŁEGO MLEKA DODAJEMY DROŻDŻE. DOKŁADNIE MIESZAMY I DODAJEMY DO RESZTY SKŁADNIKÓW NASZEGO CIASTA. WSZYSTKO DOKŁADNIE UGNIATAMY. ODSTAWIAMY W CIEPŁE MIEJSCE NA OKOŁO 60 MINUT DO WYROŚNIĘCIA.
2.POMIDORY Z PUSZKI ODSĄCZAMY Z ZALEWY. PRZYGOTOWUJEMY SOS DO PIZZY POPRZEZ DOKŁADNE WYMIESZANIE I ZMIKSOWANIE W BLENDERZE WSZYSTKICH PODANYCH NA SOS SKŁADNIKÓW.
3.MOZZARELLĘ KROIMY NA PLASTRY. PLASTRY POLĘDWICY KROIMY NA PASKI. POMIDORA KROIMY W WIĘKSZĄ KOSTKĘ. CEBULKĘ PRZEKRAWAMY NA PÓŁ, NASTĘPNIE KROIMY W PIÓRKA. PAPRYCZKI OSTRE KROIMY W PLASTERKI.
4.WYROŚNIĘTE CIASTO DZIELIMY NA 4 CZĘŚCI. ROBIMY Z NICH KULKI, KTÓRE ROZWAŁKOWUJEMY, WYKŁADAMY NA BLASZE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA. GOTOWE CIASTO SMARUJEMY PRZYGOTOWANYM SOSEM NASTĘPNIE WYKŁADAMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI. (W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI SER , NASTĘPNIE POZOSTAŁE SKŁADNIKI) NA WIERZCHU POSYPUJEMY PIZZĘ OREGANO.
Komentarze