Pizzerinki - czyli ślimaczki z ciasta drożdżowego

4.5 (142 ocen)

Wystarczy ciasto drożdżowe, nieco sosu pomidorowego i odrobina sera, a reszta to już kwestia wyobraźni...ewentualnie zawartości lodówki.

Składniki:

  • gotowy spód do pizzy, ew. ciasto drożdżowe własnego przepisu
    sos pomidorowy
    cebula
    kilka pieczarek
    kilka plastrów szynki, boczku
    garść świeżego szczypiorku
    trochę ulubionego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pizzerinki - czyli ślimaczki z ciasta drożdżowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na cieście rozsmarowujemy sos pomidorowy, wykładamy przyrumienione na oleju pieczarki i cebulkę, szynkę, boczek i posypujemy startym serem. Ciasto z farszem zawijamy w rulon i ostrym nożem tniemy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Pizzerinki pieczemy na blasze posmarowanej oliwą w temp. 250°C około 8 - 10 minut. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem i ewentualnie dekorujemy keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować