Wystarczy ciasto drożdżowe, nieco sosu pomidorowego i odrobina sera, a reszta to już kwestia wyobraźni...ewentualnie zawartości lodówki.
Składniki:
gotowy spód do pizzy, ew. ciasto drożdżowe własnego przepisu
sos pomidorowy
cebula
kilka pieczarek
kilka plastrów szynki, boczku
garść świeżego szczypiorku
trochę ulubionego sera
Pizzerinki - czyli ślimaczki z ciasta drożdżowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na cieście rozsmarowujemy sos pomidorowy, wykładamy przyrumienione na oleju pieczarki i cebulkę, szynkę, boczek i posypujemy startym serem. Ciasto z farszem zawijamy w rulon i ostrym nożem tniemy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Pizzerinki pieczemy na blasze posmarowanej oliwą w temp. 250°C około 8 - 10 minut. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem i ewentualnie dekorujemy keczupem.
Komentarze