Pizzerinki na cieście francuskim

0 (0 ocen)

Tak przygotowane pizzerinki to prosta i szybka w przygotowaniu przekąska lub kolacja.Smakują dobrze na ciepło i zimno.

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    400 g. tartego sera żółtego
    200 g. salami
    200 g. pieczarek
    1 cebula
    Sos śmietanowo-koperkowy:
    200 ml śmietany 18%
    4 łyżki majonezu
    1/2 pęczka posiekanego kopru
    1 łyżeczka pieprzu
    Sos chili:
    4 łyżki sosu chili
    4 łyżki pikantnego ketchupu
    1 łyżeczka suszonego jalapenio

Pizzerinki na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizzerinki na cieście francuskim 1. Składniki na sosy połączyć razem.
    Pieczarki obrać ,pokroić w plastry.
    Cebulę posiekać drobno.
    Płaty ciasta francuskiego podzielić na 8 kwadratów.
    1/2 pizzerinek posmarować sosem śmietanowym oraz posypać serem żółtym.
  • Pizzerinki na cieście francuskim 2. Położyć plaster salami oraz parę plasterków pieczarek , posypać odrobiną cebuli oraz ponownie serem żółtym.
  • Pizzerinki na cieście francuskim 3. Pozostałe ciasto posmarować sosem chili.

  • Pizzerinki na cieście francuskim 4. Ułożyć resztę składników.
  • Pizzerinki na cieście francuskim 5. Piec pizzerinki 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Komentarze

Podobne przepisy