PIZZA NALEŚNIKOWA

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis jest przede wszystkim łatwy, przygotowany z banalnych składników. Nie jest czasochłonny, ale sycący i naprawde smaczny. Polecam dla osób, które chcą się pozbyć 'resztek z lodówki".

  • 20 min

Składniki:

  • mąka,
    jajko,
    mleko
    (proporcje według uznania w
    zależności od ilości i grubości pizzy)

    PRZYPRAWY NP: PIEPRZ , SÓL, RÓŻNE ZIOŁA

    SER POTARTY, OGÓREK KISZONY, POMIDOR, CEBULA, SZYNKA
    MOŻNA RÓWNIEŻ DODAĆ PODSMAŻONE PIECZARKI I INNE SKŁADKNIKI

Pizza naleśnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnie wlewamy uprzednio przyżądzoną mase naleśnikową. Gdy ciasto z jednej strony będzie już podsmażone wówczas odstawiamy patelni e z ognia- przewracamy nasz naleśnik na drugą stronę. Na opieczonej stronie naszego ciasta naleśnikowego możemy posmarować go ketchupem lub koncentratem. Następnie układamy nasze składniki oraz na samą góre sypiemy nasz potarty ser i do lub kładziemy plasterki sera do smaku przyprawiamy róznego rodzaju przyprawiamy np: (bazylia, majeranek, ziola prowalsalskie lub eregano), gdy wszystko już mamy zrobione wstawiamy ponowanie patelnie na MAŁYM OGNIU i przykrywamy szczelnie patelnie pokrywką. Pizza nasza będzie gotowa, gdy ser już będzie roztopiony, a ciasto pod spodem upieczone.
    PODAJEMY Z KETCHUPEM LUB SOSEM CZOSNKOWYM.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy