7 jajek
175 ml mleka
175 g mąki
125 ml wody mineralnej
2 cebule
1 łyżka oleju
600 g mięsa mielonego
500 g pomidorów
150 g sera gouda
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
Pizza na naleśnikowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka mieszamy z mlekiem, dodajemy mąkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na 10 minut, po czym wlewamy wodę.
2.Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mielone, solimy, pieprzymy i posypujemy papryką. Pomidory kroimy w plastry.
3.Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni, dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nim ciasto naleśnikowe. Pieczemy ok. 4 minut, wyciągamy z piekarnika posypujemy ziołami, mięsem i rozkładamy pomidory. Na wierzchu rozsypujemy starty ser.
Zapiekamy ok. 15 minut.
Komentarze