Pizza na naleśnikowym spodzie

0 (0 ocen)

Świetna alternatywa dla ciasta drożdżowego.

Składniki:

  • 7 jajek
    175 ml mleka
    175 g mąki
    125 ml wody mineralnej
    2 cebule
    1 łyżka oleju
    600 g mięsa mielonego
    500 g pomidorów
    150 g sera gouda
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie

Pizza na naleśnikowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka mieszamy z mlekiem, dodajemy mąkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na 10 minut, po czym wlewamy wodę.
  • 2. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mielone, solimy, pieprzymy i posypujemy papryką. Pomidory kroimy w plastry.
  • 3. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni, dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nim ciasto naleśnikowe. Pieczemy ok. 4 minut, wyciągamy z piekarnika posypujemy ziołami, mięsem i rozkładamy pomidory. Na wierzchu rozsypujemy starty ser.
    Zapiekamy ok. 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy