Pizza makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Przelewam zimną wodą i odcedzam.
2.Do miseczki wbijam jajka, dodaję mleko, ser zółty stary, czosnek sprasowany, mleko. Szpinak płuczę i przesmażam na patelni na oleju chwilę. Dodaję do masy jajecznej Mieszam widelcem. Makaron wykładam do formy do pieczenia okrągłej, średnica 26 cm, wysmarowanej. Wylewam masę jajeczną na niej, układam pomidorki koktajlowe, połowę mozzareli. Wkładam do piekarnika na 15 minut temp 180 stopni.
3.Wyjmuje z piekarnika dodaję oliwki, zielone i czarne, szynkę, plasterki pieczarek, oraz plastry cukinii cienkie. Dodaję resztę mozzareli. Ponownie wkładam do piekarnika na 5 minut. Po wyjęciu dekoruję bazylią świeżą , i robię różę z pomidora dużego. Smacznego
Komentarze