Pizza dwusmakowa z wiejską kiełbasą i brukselką, oraz z pepperoni i oliwkami

0 (0 ocen)

Niestandardowe obłożenie pizzy doskonale komponuje się ze smakiem ciasta, sera i przypraw, polecam

Składniki:

  • porcja ciasta na pizzę przygotowana według przepisu:
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-na-pizze-moj-przepis-podstawowy
    kilka łyżek ulubionego ketchupu
    przyprawa do pizzy po sycylijsku
    1 cebula
    łyżka oleju
    5 dag cienkiej wiejskiej kiełbasy
    5 dag ugotowanej drobnej brukselki
    5 dag cienkich plasterków pepperoni
    6 czarnych oliwek bez pestek
    8 dag sera gouda
    tłuszcz do posmarowania blachy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza dwusmakowa z wiejską kiełbasą i brukselką, oraz z pepperoni i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę o wymiarach około 30x40 cm posmarować tłuszczem.
    Wyrośnięte ciasto rozciągnąć palcami na powierzchni blaszki.
    Cebulę obrać, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na łyżce oleju.
    Kiełbasę i oliwki pokroić w plasterki.
    Każdą brukselkę pokroić na cztery części.
    Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Piekarnik rozgrzać do 200 stopni z termoobiegiem.
    Ciasto posmarować ketchupem, rozsypać na nim cebulkę i oprószyć przyprawą do pizzy po sycylijsku.
    Jedną część obłożyć kiełbasą wiejską i brukselką.
    Drugą część obłożyć plasterkami pepperoni i oliwkami.
    Całość posypać startym serem.
    Piec 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Oliwki Pepperoni Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować