Pizza ze szparagami i serem zapiekanym w brzegach

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna aromatyczna pizza, z niespodzianką w brzegach ciasta.

  • 60 min

Składniki:

  • kostka sera żółtego
    wędlina drobiowa
    2,5 szklanki mąki pszennej
    2 szklanki wody
    sól
    1 puszka białych szparagów konserwowych
    1 łyżeczka cukru
    pół opakowania drożdży
    pół puszki ananasa
    opakowanie kulek mozzarelli
    2 pomidory
    zioła prowansalskie
    przyprawa do pizzy
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza ze szparagami i serem zapiekanym w brzegach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0jys9rg 1. Z mąki, wody, drożdży, cukru i soli wyrabiamy ciasto. Gdy będzie za rzadkie dodajemy więcej mąki. Wkładamy wyrobione ciasto do lodówki na 30 min.
    Wędlinę kroimy w kostkę, odcedzamy szparagi i ananasy , które następnie kroimy w kostkę. Ciasto rozwałkowujemy na kwadrat o wymiarach prostokątnej blaszki. Żółty ser kroimy w paski. Na brzegach ciasta kładziemy po pasku sera, zawijamy ciasto, tak postępujemy dookoła pizzy, następnie przyciskamy brzeg lekko widelcem, robiąc szlaczek.
    Następnie ciasto smarujemy oliwą,pomidory obieramy ze skóry, kroimy w plastry i wykładamy na cieście, dodajemy pokrojoną wędlinę, ananasa, szparagi i odcedzone kulki mozzarelli.Wierzch posypujemy ziołami i przyprawą do pizzy. wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 min. w temp. 150 stopni.

Porady

Na ciasto z tego przepisu możemy dodać dowolne dodatki według uznania np. salami , pieczarki, cebulę , kukurydzę czy paprykę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wiosenna pizza

To może cię zainteresować