Pizza z fasolką szparagową,brokułami i kurczakiem na pszenno-razowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skladniki sosu połączyć i wymieszać..
...Fasolkę oczyścić,odciąć końce,opłukać i ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić.
...Brokuł podzielić na małe różyczki ,ugotować w osolonej wodzie.
...Pierś z kurczaka oczyścić,pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą.Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
2.Dwa rodzaje mąki przesiać, dodać sól , cukier oraz olej,wymieszać , wkruszyć drożdże a następnie wlać wodę.Zagnieść ciasto(będzie najlepsze gdy będziemy wyrabiać je przez około 15 min.,ciasto po tym czasie powinno odchodzić od dłoni a gdyby odchodzić nie chciało to natłuścić olejem dłonie.Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia.Ciasto przełożyć na obsypaną mąką stolnicę,rozwałkować krążki na kształt form ,wyłożyć na natłuszczone blaszki
3.Krążki posmarować przygotowanym sosem,rozłożyć fasolkę,kurczaka ,brokuły i paprykę,posypać przyprawą do pizzy oraz startym na tarce o grubych oczkach serem.
4.Rozłożyć fasolkę,kurczaka ,brokuły i paprykę,posypać przyprawą do pizzy oraz startym na tarce o grubych oczkach serem.
5.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20-25 minut w temp.200 st.
Komentarze