PIWNY PSTRĄG Z PESTO PISTACJOWO - BAZYLIOWYM I GRILLOWANYMI POMIDORKAMI

0 (0 ocen)

  • 6 godz. 40 min

Piwny pstrąg to doskonały przykład jak znakomicie marynata piwna komponuje się z rybą.Świetnie przyrządzony pstrąg przesiąknięty niezwykłym smakiem piwa, miodem i musztardą, podany z aromatycznym pesto oraz grillowanymi pomidorkami smakuje obłędnie i zaspokoi podniebienie wszystkich fanów pstrąga.

  • 6 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 pstrąg patroszony
    100g pomidorków cherry
    garść posiekanej bazylii

    Marynata
    300ml piwa ciemnego
    100g musztardy francuskiej
    50g miodu
    świeżo zmielony pieprz kolorowy
    sól

    Pesto
    100g pistacji
    garść świeżej bazylii
    50g startego żółtego sera
    2 łyżki oliwy z oliwek
    świeżo zmielony pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Piwa Pesto Grill

Piwny pstrąg z pesto pistacjowo - bazyliowym i grillowanymi pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu połączyć ze sobą składniki marynaty, całość dobrze wymieszać. Pstrąga umyć, osuszyć i zanurzyć w marynacie na około
    6 godzin i wstawić do lodówki.
  • 2. Przygotować pesto: w blenderze zmiksować pistacje, świeżą bazylię, starty żółty ser, oliwę z oliwek i pieprz w takim stopniu żeby widoczne były posiekane pistacje.
  • 3. Zamarynowanego pstrąga zawinąć w folię aluminiową i piec
    w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25-30min.
  • 4. Na rozgrzanej patelni grillowej usmażyć pokrojone w ćwiartki pomidorki cherry, zdjąć z ognia , a następnie dodać posiekaną bazylię, doprawić świeżo mielonym pieprzem i dokładnie wymieszać.
  • 5. Piwnego pstrąga podawać z przygotowanym pesto i grillowanymi pomidorkami. Smacznego !

Porady

Tak zamarynowany pstrąg wyśmienicie nadaje się do przyrządzenia na grillu. Wypróbowałam i smakuje rewelacyjnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować