Piwno winne golonki z indyka

0 (0 ocen)

  • 16 godz.

Obiad z piekarnika. Golonki zamarynowane w piwie, occie winnym, skórkach jabłka. Sa naprawdę dobre, ale muszę poleżeć w marynacie. Za jednym pieczeniem mamy cały obiad.

  • 16 godz.

Składniki:

  • 4 golonki z indyka
    1 szklanka piwa
    1/2 szklanki octu winnego
    2 jabłka
    1 łyżeczka soli
    pieprz
    1 łyżka płynnego miodu
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    1 łyżka czubricy czerwonej

    warzywa:
    2 buraki małe
    3 marchewki
    3 ziemniaki
    sól, pieprz
    1 łyżeczka rozmarynu
    1/2 łyżeczki estragonu
    3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Piwno winne golonki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • golonki zamarynowane 1. Golonki z indyka nacieram solą, czubricą, papryką miodem, pieprzem. Do szklanego naczynia do zapiekania przekładam golonki, dodaję obrane cząstki jabłek, skórki z jabłek, ocet winny, piwo. Golonki odstawiam na noc do lodówki pod przykryciem.

  • warzywa obrane pokrojone 2. Ziemniaki, buraki, marchewkę obieram i kroję na cząstki, marchew na paski. Przekładam do miski dodaję sól, pieprz, rozmaryn, estragon, oliwę.
  • warzywa upieczone 3. Dokładnie mieszam i układam na blaszce na papierze do pieczenia. Golonki wstawiam do piekarnika w naczyniu bez przykrycia, temp 220 stopni na 40 minut, po czym zmniejszam na 160 stopni i piekę jeszcze około półtorej godziny aż mięso będzie odchodzić od kości. W trakcie pieczenia co 15 minut golonki obracam i polewam sokami w których się pieką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować