"Pisklaki" z groszkiem

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Sympatyczne pisklaki z zielonym groszkiem będą miłym towarzyszem na Wielkanocnym stole lub rodzinnego śniadania.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    80g mrożonego zielonego groszku
    2 łyżki majonezu
    sól, czarny pieprz
    do dekoracji:
    ziarna pieprzu, czerwona papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

"pisklaki" z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy wodzie z dodatkiem łyżki octu lub soli na twardo (dzięki temu nie popękają). Studzimy i obieramy ze skorupek. Małym nożykiem wycinamy zygzak wokół górnej części jajka i delikatnie wyciągamy żółtko. Groszek gotujemy w osolonej wodzie na miękko. Studzimy i blendujemy razem z żółtkiem i majonezem na gładka masę. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym pieprzem. Masę groszkową przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki w miejsca po żółtkach. Na rozetkach układamy druga połówkę jajek. Dekorujemy tworząc oczka z ziaren pieprzu i buzię z czerwonej papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować