PISZINGER Z KAWĄ

4.5 (162 ocen)

  • 50 min

ZAWSZE ROBIŁAM WAFLE Z MASĄ Z MASŁA I MLEKA W PROSZKU POSTANOWIŁAM TO ZMIENIĆ DODAJĄC KAWĘ I WYSZŁY O NIEBO LEPSZE NIŻ TE Z SAMYM KAKAO..

  • 50 min

Składniki:

  • 1 OP.WAFLI
    1 KOSTKA MARGARYNY
    1 SZKL.MLEKA W PROSZKU W GRANULKACH
    3/4SZKL.CUKRU
    1ŁYŻKA KAKAO
    2 ŁYŻKI KAWY ROZPUSZCZALNEJ
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Kawy

Piszinger z kawą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MARGARYNĘ, I CUKIER ZALAĆ 1/2SZKL.WODY,GOTOWAĆ NA MAŁYM OGNIU,MIESZAJĄC,AŻ SKŁADNIKI SIĘ POŁĄCZA,WYSTUDZIĆ.WSYPAĆ MLEKO,KAKAO I KAWĘ,DOKŁADNIE WYMIESZAĆ,ZOSTAWIĆ DO WYSTYGNIĘCIA.WAFLE SMAROWAĆ I UKŁADAĆ JEDEN NA DRUGIM-LEKKO DOCISKAJĄC-GÓRNEGO WAFLA JUŻ NIE SMAROWAĆ.PRZYCISNĄĆ WAFLE DESECZKĄ,OBCIĄŻYĆ I WSTAWIĆ DO LODÓWKI.PRZED PODANIEM POKROIĆ WAFLE W KWADRATY.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować