Piłkarskie kopytka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Pyszne kluski dla fana piłki nożnej

  • 40 min

Składniki:

  • 4 łyżki gotowanych ziemniaków
    1 jajko
    1 łyżka salsy z pomidorów lub koncentratu pomidorowego
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki maki pszennej
    do dekoracji: serek twarogowy naturalny do smarowania i ketchup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piłkarskie kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piłkarskie kopytka 1. Ziemniaki zmielić maszynką do mięsa lub przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki połączyć w ciasto o konsystencji miękkiej plasteliny, podsypać mąką rolować walec, z którego odcinać małe kawałki i formować płaskie okrągłe kluski.
  • Piłkarskie kopytka 2. Gotować w osolonej wodzie, aż wypłyną, następnie delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i udekorować serkiem oraz ketchupem. Smacznego!
  • Wojtek 3. W kuchni pomaga mi 5-letni syn Wojtek, wielki fan piłki nożnej:)

Porady

Ciasto na kopytka możemy barwić salsą lub koncentratem pomidorowym na czerwono, a szpinakiem na zielono. Moje dzieci uwielbiają takie kolorowe czary mary:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować