Piknikowe babeczki

0 (0 ocen)

Aromatyczne babeczki na piknikowe spotkania z przyjaciółmi. To pyszna przystawka jak i doskonały dodatek do dań głównych np. grillowanej ryby, mięsa.

Składniki:

  • Składniki na 12 porcji:

    400g mąki
    2 łyżeczki suchych drożdży
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżki oliwy z oliwek
    280ml wody

    Dodatkowo:
    150g mieszanki - zieleniny, sera żółtego, suszonych pomidorów, myśliwskiej kiełbasy (kabanosy, chorizo), oliwki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Przystawki

Piknikowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszaj suche składniki. Dodaj oliwe, wodę i zamieć ciasto. Ręce smaruj olejem (ciasto wyjdzie klejące). Włóż gotowe ciasto do miski i nakryj ręcznikiem. Odstaw na 1 godz. w ciepłe miejsce.
  • 2. Do ciasta dodaj mieszankę i wymieszaj. Podziel ciasto na kulki po ok. 60g. Wyłóż do silikonowej formy do babeczek. Pozostaw na 30 min w ciepłym miejscu aby się ciasto podniosło. Piecz w piekarniku przez 30 min. w temp. 190 stopniach.

Porady

Gorące babeczki można posmarować czosnkowym olejem. Będą bardziej aromatyczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować